Chimichunga

Serverar: 6 portioner

Ett slags friterad burrito - inget för bantaren ;)

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 125 g krossade tomater på burk (1/3 brk c:a)
  • 125 g het salsa (ex. Santa Maria eller Old El Paso)
  • 2 tsk chilipulver
  • ½ tsk timjan, torkad
  • ½ tsk salt
  • 1 krm cayenne
  • 125 g kidneybönor (1/3 brk ca)
  • Olja att steka i
  • 6 vetetortillor
  • 200 g riven tex-mexost
  • (Salsa att servera à-part)
  • Instruktioner

    1. Bryn färs, lök och vitlök på mellanvärme, var försiktig eftersom vitlöken har lätt för att brännas vid och blir då besk.
    2. Lägg upp i en sil eller durkslag så att överflödigt fett får rinna av ett par minuter. Lägg över i en torr panna och rör ner salsa, tomater, chilipulver, timjan, salt och cayenne. Låt puttra 10-15 minuter tills såsen har tjocknat.
    3. Rör ner kidneybönorna. Gör i ordning en järngryta med 7-8 cm frityrolja i och fördela köttmixen i mitten på varje tortilla och vik ihop dem till burritos (googla om du inte vet hur en burrito ser ut) och säkra dem med tandpetare (i trä eftersom det hela ska friteras).
    4. Fritera i 160 - 170° i 1½ - 2 minuter tills burriton är gyllenbrun runt om (vänd på dem ett par ggr). Låt rinna av på hushållspapper.
    5. Lägg upp på tallrikar och sprinkla över osten.
    6. Servera direkt med salsa och en fräsch grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben