Chipotlekukku

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

En tomatbaserad lättlagad kycklingrätt med sting. Väldigt lättlagad är den också.

Ingredienser

  • 1,5 kg kycklinglår
  • 2 gula lökar
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • Olja till stekning
  • 2 brk krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 2,5 tsk chipotlepasta
  • Instruktioner

    1. Hacka löken i inte alltför små bitar. Skiva vitlökarna.
    2. Värm olja i en stekpanna eller gryta och vänta tills oljan blivit varm. Bryn kycklinglåren i omgångar. Salta och peppra
    3. När alla bitarna är brynta lägg allt i samma gryta (ej för liten), i med lök och vitlök och låt dom bryna med.
    4. När löken börjar bli lite glansig tillsätt krossade tomater, chilipeppar, tomatpure och chipotlepasta. Låt koka under lock i 10 minuter. Ta sen bort locket och fortsätt koka i cirka 30 minuter.
    5. Smaka av med salt och ev mer peppar, tillsätt eventuellt en gnutta socker.
    6. Servera med en quinoasallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben