Chipslasagne

Serverar: 4 portioner

Ett gott och lättlagat recept. Gillas av kräsna barn och gubbar.

Ingredienser

  • 300 g lättsaltade chips
  • 400 g färs
  • 1 msk matfett
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk ketchup eller chilisås
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Smält fettet i en stekpanna. Bryn färsen, tillsätt ketchup eller chilisås.
    2. Häll mjölk i en kastrull och koka upp. Ställ plattan på svag värme, tillsätt mjöl och rör tills det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg ett lager chips i botten på en smord, eldfast form, varva sedan med färs och chips.
    4. Avsluta med såsen och riven ost.
    5. In i ugnen i på 225 grader tills den fått färg.
    6. Serveras med sallad.

    Kommentarer (1)

    Inspira 29 januari 2009

    Jag har lagt till storlek på chipspåsen som används, lagt till matfett i ingredienslistan, lagt till mängd på ketchup/chilisås, ändrat från liten till stor bokstav på kryddorna samt gjort beskrivningen mer ingående.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben