Ett gott och lättlagat recept. Gillas av kräsna barn och gubbar.
Ingredienser
300 g lättsaltade chips
400 g färs
1 msk matfett
5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 msk ketchup eller chilisås
2 dl riven ost
Salt
Peppar
Instruktioner
- Smält fettet i en stekpanna. Bryn färsen, tillsätt ketchup eller chilisås.
- Häll mjölk i en kastrull och koka upp. Ställ plattan på svag värme, tillsätt mjöl och rör tills det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ett lager chips i botten på en smord, eldfast form, varva sedan med färs och chips.
- Avsluta med såsen och riven ost.
- In i ugnen i på 225 grader tills den fått färg.
- Serveras med sallad.
Kommentarer (1)
Jag har lagt till storlek på chipspåsen som används, lagt till matfett i ingredienslistan, lagt till mängd på ketchup/chilisås, ändrat från liten till stor bokstav på kryddorna samt gjort beskrivningen mer ingående.