Chocklad-mint-tryffel

Serverar: 30 portioner

Tid: 5 timmar

Njut!

Ingredienser

  • 250 g kvalitetschoklad 70%
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 msk smör
  • 1 nypa flingsalt
  • Några droppar pepparmyntsolja
  • Florsocker till rullning
  • Instruktioner

    1. 1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
    2. 2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa.
    3. 3. Smaksätt med pepparmyntsolja efter smak, mixa.
    4. 4. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar.
    5. 5. Rulla chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i florsocker.

    Kommentarer (2)

    malinrunesson 7 december 2008

    underbaraaa!!!

    Arkenstone 21 december 2009

    Är inte så förtjust i mintchoklad, visserligen. Men jag har använt det här receptet som en grund med andra smaksättningar och allt har blivit jättebra. Ett par matskedar portvin är min favvo. Tar hellre kakao på dock.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben