Chockladtoppar

Serverar: 60 portioner

Jätte smarriga. Prisbelönt 1984.

Ingredienser

  • 1 dl florsocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Ungstemp: 175 C, varmluft: 160 C
    2. Blanda socker, matfett och de båda mjölsorterna. Rulla degen till små bollar och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper.
    3. Gör en liten fördjupning i kakans mitt. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
    4. Smällt blockchokladen i vattenbad. Fyll fördjupningen i kakan med den smälta chokladen. Låt dem stelna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben