Chocolate dream med bärcoulis och glass

Serverar: 10-12 portioner

Din Chokladdröm? Provabaka!! och smaka!!

Ingredienser

  • 1 påse Maizena, 500 g Chocolate Dream
  • 200 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 50 g smält god choklad
  • Ev. lite mjölk
  • 100 g mandelspån
  • Bärcoulis
  • 300 g bär, t.ex. hallon och björnbär
  • 1 dl florsocker
  • 300 g bär till severingen
  • Servera med
  • 1 förpackning Carte d’Or – t.ex. Raspberry Cheese Cake
  • Instruktioner

    1. Klipp upp påsen med Maizena Chocolate Dream och fördela smeten i en springform. Grädda kakan enligt anvisningarna på påsen. Låt den svalna på ett galler.
    2. Vispa ihop smöret med florsockret och tillsätt den smälta chokladen. Om man vill ha en mer krämig konsistens kan man tillsätta ett par skedar mjölk.
    3. Bred på 2/3 av cremen längs kakans sidor och fördela mandelspånen utanpå cremen.
    4. Lägg resten av cremen i en spritspåse med stjärntyll och dekorera kakan.
    5. Bärcoulis: Mixa 300 g hallon med florsockret. Sila genom finmaskig sil. Blanda ner hela bär inför serveringen.
    6. Servera med glass och bärcoulis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben