Choklad-Dessert

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En väldigt god kladdkaka gjord på Lindt Excellence 70 % chockladkaka.

Ingredienser

  • 200 g Smör
  • 150 g Excellence 70 %
  • 3 Ägg
  • 2½ dl Socker
  • 2½ dl Mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 100gr smält vit choklad eller 70 % Lindt Exellence
  • Instruktioner

    1. Gör så Här: Smält smör och choklad i en kastrull på spisen eller i mikrovågsungen. Vispa ägg och socker ljust och pösigt
    2. Vänd ner choklad blandningen och mjölblandningen (bakpuler, vetemjöl, vaniljsocker blandat)i äggsmeten inne från och ut i smeten. Häll i en form och in i ungen på 225 gr 10-15 min i nedre delen av ungen. Kakan bör vara lite kladdig inuti.
    3. Garnering:
    4. Smält choklad Lindt Excellence vit eller mörka 70 % -iga efter smak och tycke.
    5. Häll den vita chokladen i en pappersstrut och spritsa över kakan vid servering.
    6. Garnera med några skivade jordgubbar och lite vispad grädde eller vaniljglass

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben