En väldigt god kladdkaka gjord på Lindt Excellence 70 % chockladkaka.
Ingredienser
200 g Smör
150 g Excellence 70 %
3 Ägg
2½ dl Socker
2½ dl Mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Garnering
100gr smält vit choklad eller 70 % Lindt Exellence
Instruktioner
- Gör så Här:
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen eller i mikrovågsungen. Vispa ägg och socker ljust och pösigt
- Vänd ner choklad blandningen och mjölblandningen (bakpuler, vetemjöl, vaniljsocker blandat)i äggsmeten inne från och ut i smeten. Häll i en form och in i ungen på 225 gr 10-15 min i nedre delen av ungen. Kakan bör vara lite kladdig inuti.
- Garnering:
- Smält choklad Lindt Excellence vit eller mörka 70 % -iga efter smak och tycke.
- Häll den vita chokladen i en pappersstrut och spritsa över kakan vid servering.
- Garnera med några skivade jordgubbar och lite vispad grädde eller vaniljglass
Kommentarer (0)