Choklad-Fudgekaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

På det här receptet står det 1985-10-21, då jag fick det av en av mina vänner. Vem det är, står det tråkigt nog inte. Jag bakar den fortfarande, lätt och gott. Antar den här sortens kaka nu för tiden kallas för "Kladdkaka" eller?

Ingredienser

  • 100 gr margarin
  • 3 dl socker
  • ½ krm salt
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 - 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 150 grader
    2. Smält margarin. Blanda socker, kakao + vaniljsocker klumpfritt. Häll det i smöret. Rör ner ett ägg i taget. Rör ner mjölet. Lägg smörpapper i botten på formen. Grädda i ca 40 min. Pudra över florsocker.
    3. Servera som den är eller med glass, grädde...

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben