Choklad-kolatårta

Serverar: 6-8 portioner

Otroligt god choklad-kola tårta med marängnöt bottnar. (Swartswaldbottnar.) Gjorde succé och fick bara positiv respons.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 dl hasselnötkärnor
  • 2½ dl florsocker
  • 3-4 äggvitor
  • Fyllning 1
  • 3 dl grädde
  • 180 g dumlekolor
  • Fyllning 2
  • 2½ dl vaniljkräm/grädde
  • ½ dl hasselnötkärnor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 3 dl grädde
  • Noblesse
  • Hasselnötkärnor
  • 1 rosa ros och 3 blad
  • Chokladflarn
  • Instruktioner

    Gör så här: Markera 3 bottnar på bakplåtspapper, 23 cm diametern. Smörj och mjöla dem. Blanda nötterna med siktat florsocker. Visa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner de försiktigt i nötsockret. Rör om så lite som möjligt. Fördela smeten på bakplåtspappret och bred ut. Grädde i mitten av ugnen ca 10-30 min, 175° – 200° grader. Stjälk upp bottnarna och låt svala. Fyllning 1: Hetta upp grädden och ha i dumlekolorna, rör om tills de smälter. Låt svalna 3-4 timmar i kylen och vispa sedan med elvisp. Bre över ena botten. Fyllning 2: Gör vaniljkrämen enligt förpackningen eller vispa grädden, ha sedan i nötterna och vaniljsockret. Rör om försiktigt. Bred ut blandningen över den andra botten. Garnering: Vispa grädden och ha över hela tårtan, spara lite grädde som du sedan spritsar ut. Hacka noblessen och bred över tårtan. Ha över lite nötkärnor i mitten av tårtan och lägg sedan marsipanfigurerna över. Sätt choklad flarnen på sidorna.

    Kommentarer (1)

    Missan91 11 juni 2009

    Det ser ljuvligt ut! Detta bör testas. Går det att göra maräng med florsocker? Har aldrigt prövat förrut. Bara med vanligt socker :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben