Choklad-mockatårta

Serverar: 16 portioner

Jättemumsig tårta!!!!!!

Ingredienser

  • 6 äggvitor (2 dl)
  • 3 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • Kräm
  • 1 1/2 dl starkt, kallt kaffe
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 dl Dansukker Flor med chokladsmak
  • 3 äggulor
  • Garnering
  • mandelspån
  • Dansukker Flor med chokladsmak
  • Instruktioner

    1. Markera på bakplåtspapper 3 rundlar med 22 cm i diameter. Smöra och mjöla rundlarna. Sätt ugnen på 125°.
    2. Vispa äggvitorna och sockret i en bunke över vattenbad tills marängen är tjock och fast. Fördela och bred ut smeten i rundlarna på bakpapperet.
    3. Sätt in alla plåtarna på en gång i ugnen, men skifta plats på dem då och då. Total gräddningstid ca 1 ¾ timme. Lossa bottnarna från papperet.
    4. Rör smör och Flor med chokladsmak poröst. Tillsätt äggulorna, en i sänder, under omrörning. Till sist rörs kaffet i.
    5. Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred kräm runt kanterna. Tryck fast mandelspån runt choklad-mockatårtan. Spritsa därefter ett snyggt mönster uppe på tårtan. Dofta över lite Flor med chokladsmak.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben