Choklad- och apelsinkaka med kokos

Kan serveras med en klick grädde eller bara som den är.

Ingredienser

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 200 g mjukt smör eller margarin
  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 ägg, 3 om dom är stora
  • Saft och skal av 1 apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Kokosglasyr
  • 150 g kokosflingor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3/4 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Bryt sönder blockchokladen och smält den över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
    2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder under kraftig omrörning.
    3. Blanda ner den smälta chokladen, apelsinskal, apelsinsaft och vetemjölet som har blandats med bakpulvret.
    4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant och ca 26 cm i diameter.
    5. Grädda kakan på nedersta falsen ca 30-35 minuter, kolla att mitten av kakan har börjat ta ihop.
    6. Kokosglasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Sjud på svag värme ca 5 minuter under omrörning.
    7. Tag ut kakan och bred på glasyren. Grädda ytterligare ca 10 minuter tills kokosglasyren fått fin ljusbrun färg.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (1)

    Tova-Clara 16 april 2008

    Den får 3,5 om det gick. Gillar man kokos så är den god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben