Choklad- och lingon/blåbärspaj

Serverar: 6-8 portioner

En syrlig lingon/blåbärspaj med en botten av choklad som serveras med chokladgrädde. Det blir väldigt gott med kolasås till också.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g kallt smör i kuber
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • ½ dl kakao
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 500 g frysta lingon
  • 500 g frysta blåbär
  • 2 dl socker
  • 3 dl potatismjöl
  • Finrivet citronskal från 2 citroner
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Riven mörk choklad
  • Eventuellt kolasås
  • Instruktioner

    1. Mixa smör och mjöl till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg. Häll i florsocker, kakao och salt och låt allt blandas väl. Låt degen stå övertäckt i kylen i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Klä en pajform som är ca 18 cm i diameter med degen. Rör ihop de frysta bären. Tillsätt socker, potatismjöl och finrivet citronskal. Fyll pajskalet, se till att blandningen fördelas jämnt.
    4. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 40 minuter.
    5. Servera pajen med grädde som du blandat med riven choklad. Servera eventuellt med lite kolasås också.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben