Choklad-semifreddo

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel, megagod glassliknande efterrätt. Variera gärna smaken på receptet! Byt ut den mörka chokladen mot vit choklad, eller nötter, bär, frukt, vanilj och så vidare... Fantasin sätter gränser!

Ingredienser

  • 100 g smält mörk blockchoklad
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Smält chokladen i ett vattenbad. Ta bort från värmen och rör försiktigt om. Tillsätt äggulor och socker och vispa med elvisp tills det är väl blandat. I en separat, ren bunke, vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. I en tredje skål, vispa grädden (dock inte för hårt!) Rör försiktigt i äggvitan i chokladblandningen. Tillsätt grädden och fortsätt att röra försiktigt. Häll upp i en form och ställ i frysen i flera timmar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben