Chokladbananmuffins

Serverar: 16 portioner

Tid: 30 minuter

Choklad och banan i ett! MUMS!

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl ljummet vatten
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 bananer
  • Instruktioner

    1. Rör rumsvarmt matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa mellan varven. Häll i vattnet. Blanda i mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet.
    2. Skiva bananerna och blanda ner det mesta i smeten, men spara en halv banan.
    3. Skeda upp smeten i dubbla muffinsformar. Tryck eller lägg i resterande bananskivor.
    4. Grädda mitt i ugnen i 175-200 grader ca 20 minuter eller tills de känns färdiga.

    Kommentarer (2)

    Olsis 28 oktober 2009

    Detta låter gott, man får alltid bananer som blir liggande liksom. Anders

    app_syl1 7 januari 2010

    Hej ! Provade detta igår och tyckte det blev jättegott, hittade det i en tidning. Men nu när jag skulle lägga upp det så fanns det redan. Det jag gjorde var att bara ta 1½ tsk bakpulver och det gick jättebra, för jag tycker det låter mycket med 1½ dl Malin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben