Chokladbitar med hasselnötter och vit choklad

Klassiska kakor som passar såväl till kaffet som till sommardesserten med glass. Bara välja om man ska enbart ha hasselnötter eller både nötter och choklad på kakorna.

Ingredienser

  • 200 g smält margarin eller smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • Garnering
  • 200 g hackade hasselnötter eller 100 g hasselnötter och 100 g vit choklad, hackade
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Slå i margarinet eller smöret och uppvispade ägg.
    2. Bred ut smeten i en pappersklädd långpanna. Tryck ner de hackade nötterna (och den hackade vita chokladen) och grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min.
    3. Skär kakan i mindre bitar medan den är varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kristinlandberg 2 april 2012

    jätte god kaka och lätt att göra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben