Chokladbitsmuffins med nonstoptopping

Serverar: 12 portioner

Riktigt lyxiga muffins som är enkla att göra och lika omtyckta av både barn och vuxna.

Ingredienser

  • 6½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g choklad i bitar
  • 100 g nonstop/smarties
  • Instruktioner

    1. 12 stora, amerikanska muffinspappersformar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt äggen och mjölken.
    3. Gör en fördjupning i mjölblandningen och häll i äggblandningen. Rör tills allt är ordentligt blandat. Rör till sist ner chokladbitarna.
    4. Fördela smeten i muffinsformar. Strö på nonstop eller smarties. Grädda i 25-30 minuter.
    5. Tips! Man kan använda små muffinsformar. Då måste man använda dubbla formar och grädda i ca 20 minuter. Det blir ca 25 muffins.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maddes08 18 april 2009

    Riktigt smarriga muffins som var JÄTTE goda! Och så enkla att göra =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben