Chokladbollskaka

Gör något annat med chokladbollssmeten än bollar. Här blir den till en god kaka med chokladglasyr. Enkelt och barnsligt gott!

Ingredienser

  • Kaka
  • 2½ dl socker
  • 8 dl havregryn
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 3-4 msk starkt kaffe
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • ½ dl kokosflingor eller strössel
  • Instruktioner

    1. Kaka: Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar. Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet. Smaka av om du vill ha mer av t ex kaffe eller kakao. Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Jämna ut den så gott som det går. Låt stå kallt medan du förbereder glasyren.
    2. Glasyr: Bryt chokladen i mindre bitar och smält i mikron eller över vattenbad.
    3. Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan. Strö över kokosflingor eller strössel. Låt kakan stå i kylskåpet att stelna och servera den sedan kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben