Gör något annat med chokladbollssmeten än bollar. Här blir den till en god kaka med chokladglasyr. Enkelt och barnsligt gott!
Ingredienser
Kaka
2½ dl socker
8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 g rumsvarmt smör
3-4 msk starkt kaffe
Glasyr
100 g mörk choklad
½ dl kokosflingor eller strössel
Instruktioner
- Kaka:
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar. Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet. Smaka av om du vill ha mer av t ex kaffe eller kakao. Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Jämna ut den så gott som det går. Låt stå kallt medan du förbereder glasyren.
- Glasyr:
Bryt chokladen i mindre bitar och smält i mikron eller över vattenbad.
- Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan. Strö över kokosflingor eller strössel. Låt kakan stå i kylskåpet att stelna och servera den sedan kall.
Liknande recept
Kommentarer (0)