Chokladbombstårta

Supersmarrig chokladtårta som passar att ätas halvfrusen!

Ingredienser

  • 200 g smör, smält
  • 200 g mörk choklad, smält
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg
  • 3½ dl socker
  • 1 tsk äkta vaniljpulver (inte vaniljsocker)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • 100 g ljus eller mörk choklad
  • 1½ dl Nutella (Hasselnötskräm)
  • Smör till formen
  • Skorpmjöl
  • Dekoration
  • Kakao
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smör och choklad över vattenbad. Låt det svalna. Blanda mjöl, kakao, salt och vaniljpulver i en skål. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten. Vänd eller sikta försiktigt ner mjölblandningen.
    3. Lägg bakplåtspapper i en springform och smörj/bröa sidorna. Häll ner smeten och lägg i små chokladbitar runtom hela kakan. Grädda lågt i ugnen i ca 35 minuter.
    4. När kakan svalnat något, klicka på Nutella över kakan och pudra över lite kakao. Servera kakan med en klick vispad grädde eller vaniljglass.
    5. Kakan är godast iskall eller halvfrusen!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben