Chokladcharlotte

Serverar: 12 portioner

Chokladcharlotte

Ingredienser

  • Botten
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fromagefyllning
  • 6 blad gelatin
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 150 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 ½ förpackning Piroulinekex
  • Kakaopulver
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en bakform, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Vispa ägget och sockret vitt och poröst. Sikta ner vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret. Rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i bottnen på bakformen och grädda kakan i mitten av ugnen i 7-8 minuter. Låt därefter bottnen kallna. Lossa kakbottnen från formen och diska formens kant. Ställ denna på ett uppläggningsfat och lägg tillbaka den tunna sockerkakan i bottnen. Dela kexrullarna mitt av med en vass kniv och ställ dem tätt intill varandra ovanpå sockerkakan runt kanten med formen som stöd. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda äggen, sockret och mjölken i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt gelatinbladen, som fått droppa av, och chokladen som brutits i små bitar. Rör om tills chokladen smält och krämen är slät. Ställ åt sidan att svalna. Vispa grädden och vänd ner den svala chokladkrämen. Bred ut fromagen jämnt i formen och ställ kallt att stelna i ett par timmar. Lossa formkanten och lyft bort. Sikta över lite kakaopulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben