Supergod! Har blivit succé varje gång jag gjort den!
Ingredienser
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl rice krispies (flingor)
Chokladkräm
3 äggulor
3/4 dl socker
3/4 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
100 g mörk blockchoklad
Fyllning
3 dl vispgrädde
Garnering
50 g mörk blockchoklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Klä en långpanna med bakpapper.
- Vispa äggvitorna till skum med rena redskap. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills marängmassan är styv. Vänd sist ner flingorna.
- Bred ut smeten jämnt i långpannan. Ställ in formen i ugnen och grädda ca 1 timma. Låt den gärna stå kvar i den avstängda ugnen att eftertorka med luckan på glänt.
- Mät upp äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i små klickar. Rör om tills fettet smält och lägg därefter ner chokladen som brutits i mindre bitar. Rör om så att även chokladen smälter och ställ därefter krämen åt sidan att kallna.
- Dela marängbottnen till två lika stora bottnar. Bre ut chokladkrämen på den ena bottnen. Vispa grädden och bre den ovanpå. Lägg på den sista bottnen.
- Smält blockchokladen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn och ringla över tårtan.
Liknande recept
Kommentarer (0)