Chokladcroissanter

Serverar: 12 portioner

Lättbakat och festligt till söndagsfrukosten. Här har vi använt färdigköpt kyld smördeg.

Ingredienser

  • 250 g smördeg
  • Fyllning
  • 100 g nutella (nötkräm)
  • 100 g riven mandelmassa
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • Pensling och Glasyr
  • 1 ägg
  • ½ dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut smördegsplattan och dela den mitt itu på längden. Skär ut 12 tårtbitar.
    2. Lägg en tesked nutella vid basen, strö över mandelmassa och choklad. Rulla från basen mot spetsen och böj giffeln lite.
    3. Lägg på bakpappersklädd plåt med spetsen ner. Pensla med ägg och strö över mandalspån. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben