Flammeri är som det låter; luftigt och lätt - en chokladefterrätt gjord på mannagryn och smaksatt med apelsin.
Ingredienser
6 dl mjölk
1 dl mannagryn
3 msk kakao
2-3 msk socker
2 ägg
Rivet skal av 1 apelsin
2-3 msk pressad apelsinsaft
Garnering
1 dl vispad grädde
Apelsinskivor
Instruktioner
- Koka upp mjölken. Vispa ner mannagrynen och koka på svag värme ca 5 minuter. Rör då och då.
- Blanda ner kakao och socker. Låt gröten svalna något.
- Dela på gulor och vitor. Rör ner äggulorna.
- Borsta apelsinen väl i varmt vatten. Riv skalet och pressa saften. Smaksätt med skal och saft.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner försiktigt. Smaka av.
- Häll upp flammerin i portionsskålar eller i en stor skål. Låt rätten kallna.
- Servera den garnerad med apelsinskivor och en klick vispad grädde.
Kommentarer (0)