Chokladflorentinare

Serverar: 30 portioner

Körsbären kan bytas ut mot en blandning av hackade syltade bär eller frukter

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 msk mörkt farinsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2½ dl cornflakes
  • 2 msk hackade syltade körsbär
  • 2 msk syltat apelsin- och citronskal
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175ºC. Pensla två plåtar, 32 x 28 cm, med smält smör eller olja, täck plåtarna med smörpapper och smörj papperet. Blanda smör och farinsocker i en medelstor tjockbottnad kastrull. Rör om på svag värme tills smöret har smält och sockret har lösts upp helt. Ta kastrullen av värmen. Tillsätt vetemjöl, cornflakes, körsbär och fruktskal. Rör om med träsked bara så pass länge att allt har blandats. Klicka ut smeten teskedsvis på de iordninggjorda plåtarna och lämna plats för kakorna att rinna ut. Grädda i 10 minuter eller tills kakorna är knapriga och har fått lite färg. Låt dem svalna på plåten. Lägg chokladen i en liten värmetålig skål, ställ den över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen har smält och blivit slät. Ta den av värmen och låt svalna något. Bred ut chokladen över kakornas undersida med smörkniv eller dylikt. Lägg kakorna upp och ned på galler tills chokladen har stelnat. Förvara florentinarna i lufttät burk på sval, torr plats i upp till 2 veckor

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben