Chokladfruktkaka

Tid: 1 timme

Enkel att göra och mycket god. Jag använde 70% mörk choklad, men det går att använda en sötare choklad för att få mera sötma om man vill. Denna kakan blir lite sötsyrligbesk beroende på blandningen av choklad, apelsinskal och banan.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl brun farinsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 100 g mörk premium 70% (bryts i små bitar)
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk syltade apelsinskal
  • 1 mosad banan
  • 1 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och farinsocker pösigt, vispa i oljan.
    2. Blanda choklad, mjöl, bikarbonat, havregryn och apelsinskal. Tillsätt detta till äggsmeten och rör om.
    3. Blanda ner bananen och sist filmjölken.
    4. Häll smeten i en smord och bröad liten form ca 1 1/4 liter.
    5. Grädda i 175 grader ca 50 minuter, kan variera beroende på ugn.
    6. Vill man fortfarande ha en 70% choklad men tycker den är för besk, öka då på farinsockret till 2 ½-3 dl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben