Chokladfrysmuffins

Serverar: 20 portioner

Kladdiga muffins med en sås i mitten man har i frysen

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakao
  • 1 ½ dl mjöl
  • Fyllning
  • 100 g margarin
  • 4 msk socker
  • 2 tsk idealmjöl
  • 4 tsk kakao
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175*C. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda ner det i äggsmeten. Blanda övriga ingredienser och vispa ner smeten. Häll upp i muffinsformar, ca en stor matsked i varje form. Grädda i ca 15 min.
    2. Koka därefter ihop ingredienserna till fyllningen och låt koka i ca 1-2 min. Låt svalna och häll i muffinsarna.
    3. Ställ muffinsarna i frysen i mer än 1 timme. Tag fram ca 5 min innan servering!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben