Servera med en klick lättvispad grädde, glass och färska bär eller en fräsch och syrlig fruktsallad.
Ingredienser
150 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe, kallt
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad gärna 70 % kakaohalt
75 g smör, rumstempererat
Garnering
1 msk kakao
Det här är den absolut bästa kakan som finns om man gillar choklad! Den blir inte så där söt och kompakt utan den bara smälter i munnen. Jag brukar ta 2 dl socker istället för 2,5 dl, det blir godare. Ha den inte inne längre än 20 minuter även om den verkar ogräddad när man tar ut den (den dallrar liksom). GRYM!
Ska ägg och socker verkligen vispas eller bara blandas?