Chokladgröt med apelsinpuré

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

Jag älskar gröt! Denna varianten äter jag ibland på lördagar till frukost eller som kvällsmat efter träning. Sötman kan man själv styra genom mängden socker. Jag använder själv sötningsmedel istället för socker. Vill man kan man strö lite mandelspån eller liknande över vid servering.

Ingredienser

  • 1 dl grahamsgryn
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 msk florsocker eller motsvarande mängd sötningsmedel
  • ½ apelsin
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3 dl florsocker eller motsvarande mängd sötningsmedel
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, mjölk, salt, kakao. Vispa ner grynen och låt småkoka under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av med florsocker och vaniljpulver.
    2. Tvätta apelsinen noga. Dela i mindre bitar och ta bort eventuella kärnor. Mixa i matberedare eller blender med florsocker till en puré och smaka av med vaniljpulver.
    3. Servera gröten med apelsinpurén ringlad över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben