Chokladhallontårta

Serverar: 14-16 portioner

Jättegod

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl frysta hallon
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör i hallonen så att de tinar.
    2. Lyft kastrullen från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker. Servera ev med vispad grädde och hallon.

    Kommentarer (2)

    theninni 15 januari 2010

    Jättegod och lätt att göra :) Ska baka den idag igen till min födelsedagsfest.

    theninni 15 januari 2010

    Jättegod och lätt att göra :) Ska baka den idag igen till min födelsedagsfest.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben