Chokladhavrekakor

Serverar: 40 portioner

Choklad och havre är 100% god kombination. Enkla och mycket goda kakor.

Ingredienser

  • 175 g mjukt smör eller margarin
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 50 g mörk choklad
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 ½ dl havregryn
  • 2 msk mjölk
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Rör smör och socker ljust och fluffigt. Smält under tiden chokladen och låt den svalna lite. Blanda salt, bakpulver och mjöl i smörblandningen och tillsätt hälften av havregrynen och resten av ingredienserna (inklusive chokladen). Blanda väl och forma blandningen till valnötsstora bollar. Rulla bollarna i resten av havregrynen tills de är täckta på alla sidor. Sprid ut bollarna på lätt smorda bakplåtar och grädda dem i 175ºC ca 15 minuter. Flytta dem till bakgaller och låt dem svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bsmulan 4 maj 2009

    Super goda och jätte enkelt att göra:) super tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben