Chokladjordgubbspaj

:)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 g chokladcookies typ. Oreo
  • 85 g osaltat smör, smält
  • 30 g mörk choklad, smält
  • ca. 1/2 liter jordgubbar
  • Fyllning
  • 1 1/2 liter strösocker
  • ca 35 g maizena majsmjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 6 äggulor
  • 6 dl standardmjölk
  • 170 g mörk choklad, smält
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Mixa sönder kakorna i en matberedare med knivar. Blanda ihop den smälta smör och choklad. Tryck ut kaksmulorna i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ bottnen i frysen i ca 30 min. Fyllning: Blanda strösocker, maziena, kakao, salt och äggulor i en kastrull. Värm upp och rör om till en smet. Tillsätt mjölken och fortsätt blanda till en krämig smet. Rör ner smält chokladen och vaniljsocker. Dela jordgubbarna till halvor och lägg dem på pajbottnen. Häll över chokladfyllningen. Ställ kallt och låt stelna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben