Chokladkaffekaka

Serverar: 10-14 portioner

En läcker segkladdig kaka som gillas även av de som inte dricker kaffe.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 2 msk kaffe, starkt
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad, grovhackad
  • Servering
  • Lättvispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och blanda ihop allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22-23 cm i diameter, med löstagbar kant. Strö över den hackade chokladen.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18-22 minuter. Låt den svalna i formen och ställ den i kylskåpet en stund innan du skär den i bitar.
    5. Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben