En jättegod tårta som kan förberedas dagen innan
Ingredienser
3 msk kakao
2 ½ dl strösocker
200 g smör
3 ägg
3 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 näve flagad mandel
2 dl vispgrädde
1 rejäl näve hallon
1 rejäl näve jordgubbar (skurna)
Chokladtäcke
100 g smör
100 g mörkchoklad
1 ½ dl florsocker
3 msk mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg bakplåtspapper i botten på 2 kakformar, cirka 20 cm i diameter.
- Rör kakaon slät med 4 msk kokande vatten. Vispa socker och smör pösigt, tillsätt den utrörda kakaon, ägg, mjöl och bakpulver. Blanda väl och häll mandlarna i smeten. Fördela smeten i de två formarna.
- Grädda i 25 min. Låt svalna och ta dem ur formarna.
- Vispa grädden, söta den eventuellt med lite socker. Bred grädden på en av bottnarna och strö sedan hallon och skurna jordgubbar ovanpå.
- Lägg på den andra kakan och pressa ner den lite.
- Smält alla ingredienserna till chokladtäcket i vattenbad. Rör tills det är slätt. Häll chokladtäcket över tårtan och låt stelna innan du serverar.
Kommentarer (1)
Den ser jätte god ut, kanske prövar att göra en i morgon, så får vi se hur den blir. // Madde