Chokladkalastårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

En jättegod tårta som kan förberedas dagen innan

Ingredienser

  • 3 msk kakao
  • 2 ½ dl strösocker
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 näve flagad mandel
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 rejäl näve hallon
  • 1 rejäl näve jordgubbar (skurna)
  • Chokladtäcke
  • 100 g smör
  • 100 g mörkchoklad
  • 1 ½ dl florsocker
  • 3 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg bakplåtspapper i botten på 2 kakformar, cirka 20 cm i diameter.
    3. Rör kakaon slät med 4 msk kokande vatten. Vispa socker och smör pösigt, tillsätt den utrörda kakaon, ägg, mjöl och bakpulver. Blanda väl och häll mandlarna i smeten. Fördela smeten i de två formarna.
    4. Grädda i 25 min. Låt svalna och ta dem ur formarna.
    5. Vispa grädden, söta den eventuellt med lite socker. Bred grädden på en av bottnarna och strö sedan hallon och skurna jordgubbar ovanpå.
    6. Lägg på den andra kakan och pressa ner den lite.
    7. Smält alla ingredienserna till chokladtäcket i vattenbad. Rör tills det är slätt. Häll chokladtäcket över tårtan och låt stelna innan du serverar.

    Kommentarer (1)

    _divan_girl_ 18 februari 2009

    Den ser jätte god ut, kanske prövar att göra en i morgon, så får vi se hur den blir. // Madde

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben