Chokladkaramellbrownies

Serverar: 30 portioner

Här är ett dansk brownierecept med sviskonpuré. Sviskonpuré finns att köpa färdig i Danmark. Tror att det går att få tag på också i Sverige.

Ingredienser

  • 250 g mjölkchoklad
  • 100 g vit choklad
  • 300 g sviskonpuré
  • 400 g ljust muscovadosocker
  • 6 stora äggvitor
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 130 g vetemjöl, siktat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180º (160º varmluft). Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
    2. Smält mjölkchokladen i en gryta på svag värme, och låt smeten svalna lite. Hacka den vita chokladen i mindre bitar.
    3. Blanda sviskonpuré med muscovadosocker. Tillsätt äggvitor, vaniljextrakt och den smälter mjölkchokladen.
    4. Blanda mjöl och det vita chokladhacket i en skål, Rör ner blandningen i smeten.
    5. Häll smeten i långpannan och grädda kakan ca 40-50 min. Testa med en provsticka i kakans mitt. Då provstickan kommer upp utan kladd på nålen är kakan klar.
    6. Låt kakan svalna i långpannan innan du skär upp den i rutor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben