Här är ett dansk brownierecept med sviskonpuré. Sviskonpuré finns att köpa färdig i Danmark. Tror att det går att få tag på också i Sverige.
Ingredienser
250 g mjölkchoklad
100 g vit choklad
300 g sviskonpuré
400 g ljust muscovadosocker
6 stora äggvitor
2 tsk vaniljextrakt
130 g vetemjöl, siktat
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180º (160º varmluft). Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
- Smält mjölkchokladen i en gryta på svag värme, och låt smeten svalna lite. Hacka den vita chokladen i mindre bitar.
- Blanda sviskonpuré med muscovadosocker. Tillsätt äggvitor, vaniljextrakt och den smälter mjölkchokladen.
- Blanda mjöl och det vita chokladhacket i en skål, Rör ner blandningen i smeten.
- Häll smeten i långpannan och grädda kakan ca 40-50 min. Testa med en provsticka i kakans mitt. Då provstickan kommer upp utan kladd på nålen är kakan klar.
- Låt kakan svalna i långpannan innan du skär upp den i rutor.
Kommentarer (0)