Chokladknäckkakor

Tid: 20 minuter

Farligt goda kakor, man äter lätt för mycket.

Ingredienser

  • 125 g kallt smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman alla ingredienserna till en deg. Obs! Kör inte degen för länge om den görs i en matberedare, den blir lätt överarbetad.
    2. Dela degen i tre bitar. Rulla bitarna till längder som läggs på en plåt. Tryck längs hel alängden med en gaffel.
    3. Grädda kakorna i 175 grader i ca 10 min. De kommer se ofärdiga ut men det är så det ska vara. Dela längderna på snedden medan de ännu är varma. Låt dem svalna.
    4. Vill man kan man trycka ut degen till en stor platt kaka och skära i valfri form, lämpligt när man bakar med små barn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben