Chokladknäcksnittar

Kolakakor är en klassiker. Här får de fylligare smak av choklad. Grädda inte för länge. Kakorna ska vara lite sega. De är mycket omtyckta.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Eventuellt 50 g mörk choklad till garnering
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten Blanda till en slät deg.
    2. Forma degen till två rullar och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta till något.
    3. Grädda i 175º varm ugn i 15-17 minuter och låt sedan svalna något.
    4. Skär längderna i sneda, cirka 2 cm breda bitar. Lägg över på galler för att kallna.
    5. Ringla eventuellt smält choklad över kakorna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben