Kolakakor är en klassiker. Här får de fylligare smak av choklad. Grädda inte för länge. Kakorna ska vara lite sega.
De är mycket omtyckta.
Ingredienser
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Eventuellt 50 g mörk choklad till garnering
Instruktioner
- Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten Blanda till en slät deg.
- Forma degen till två rullar och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta till något.
- Grädda i 175º varm ugn i 15-17 minuter och låt sedan svalna något.
- Skär längderna i sneda, cirka 2 cm breda bitar. Lägg över på galler för att kallna.
- Ringla eventuellt smält choklad över kakorna.
Kommentarer (0)