Chokladkokosrutor

Serverar: 30 portioner

Super kombination enligt mina smaklökar.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 500 g farinsocker
  • 2 dl flytande margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Täcke
  • 400 g kokos
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl finkornigt strösocker
  • 3 stora eller 4 små ägg
  • Till formen
  • Smält smör eller margarin
  • Råsocker strö
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och farin pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Vänd ner i smeten tillsammans med margarinet. Bred ut smeten i smord och sockrad långpanna, 30x40 cm, och grädda chokladkokosrutorna i nedre delen av ugnen i 200° i ca 20 minuter.
    2. Blanda samman samtliga ingredienser till täcket i en gryta och sjud under under vispning till en krämig smet. Bred smeten över chokladbottnen och grädda chokladkokosrutorna i ytterligare 10 minuter. Låt svalna. Skär i rutor. Dofta eventuellt över lite florsocker vid serveringen.
    3. Chokladkokosrutorna går bra att frysa.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben