Serverar: 25-30 portioner
Försvinnande god och seg chokladkola med smält choklad ringlad på ytan.
Ingredienser
1½ dl farinsocker
1½ dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
1 msk kakao
50 g smör
1 krm ättikssprit
25-30 klubbpinnar
Ca 100 g mjölkchoklad
Instruktioner
- Koka ihop farinsocker, sirap och vispgrädde i en kastrull.
Låt blandningen koka på svag värme utan lock tills smeten är 128-130 grader, 30-45 minuter. Gör ett kulprov om du itne har någon termometer.
- Häll i kakaon och klicka ner smöret strax innan kolan når rätt värme. Rör om ordentligt och tillsätt ättikssprit när kolan nått rätt temperatur.
- Häll smeten på en plåt med bakplåtpspapper. Låt den svalna lite och skär remsor av kolan som du virar runt en klubbpinne.
Stick ner klubborna i en skål med socker, en äggkartong eller i en bit oasis och låt dem stelna.
- Smält chokladen över vattenbad och ringla den över klubborna. Låt chokladen stelna och förvara dem sedan i kylskåp.
Kommentarer (0)