Chokladkolaklubbor

Serverar: 25-30 portioner

Försvinnande god och seg chokladkola med smält choklad ringlad på ytan.

Ingredienser

  • 1½ dl farinsocker
  • 1½ dl ljus sirap
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 50 g smör
  • 1 krm ättikssprit
  • 25-30 klubbpinnar
  • Ca 100 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Koka ihop farinsocker, sirap och vispgrädde i en kastrull. Låt blandningen koka på svag värme utan lock tills smeten är 128-130 grader, 30-45 minuter. Gör ett kulprov om du itne har någon termometer.
    2. Häll i kakaon och klicka ner smöret strax innan kolan når rätt värme. Rör om ordentligt och tillsätt ättikssprit när kolan nått rätt temperatur.
    3. Häll smeten på en plåt med bakplåtpspapper. Låt den svalna lite och skär remsor av kolan som du virar runt en klubbpinne. Stick ner klubborna i en skål med socker, en äggkartong eller i en bit oasis och låt dem stelna.
    4. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över klubborna. Låt chokladen stelna och förvara dem sedan i kylskåp.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben