Chokladkonfekttårta

Serverar: 15 portioner

Det här är en riktigt mörk, chokladstinn kaka. Perfekt för chokladälskaren! Välj en choklad med god kvalitet, även mjölkchokladen.

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g mandelmassa
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 dl vinglögg eller vitt vin
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en 2-liters brödform.
    2. Riv mandelmassan och chokladen fint i tex en matberedare. Lägg i en bunke och rör ner ägg och äggvitor. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kallna helt.
    3. Stjälp upp kakan. Klä insidan av formen med plastfolie. Lägg tillbaka kakbotten men utan papperet. Koka upp grädden, dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i den heta grädden. Tillsätt florsocker och glögg. Rör till en jämn, slät smet.
    4. Häll smeten i formen (tänk på att plastfolien ska ligga mellan smet och form) och ställ den kallt att stelna i minst 5 timmar, men gärna över natten.
    5. Servera med vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben