Chokladkrisptårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 3 timmar

Ljuvlig tårta

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 3 dl rice krispies
  • Chokladkräm
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Fyllning
  • 3 dl grädde
  • 1 burk mandarinklyftor eller skivade färska jordgubbar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Klä en långpanna (30x40cm) med bakpapper. Vispa äggvitorna till styv marängmassa. Vispa ner lite socker i taget. Häll till sist rice krispies. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i 1 timme. Låt gärna plåten stå kvar att eftertorka i den avsvalnande ugnen med luckan på glänt. Mät upp äggulor, grädde, socker i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Ta då av kastrullen från plattan och tillsätt smöret och blockchokladbitar. Rör om till allt är smält. Ställ åt sidan att kallna. Dela tårtbotten i två delar. Bred på cholkadkräm, vispad grädde och lägg på frukten. Lägg till sist över den andra delen av tårtbotten.

    Kommentarer (1)

    Patricia70 3 juni 2010

    Denna tårta är bara så god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben