Chokladmakroner med mockamessmör

Serverar: 50 portioner

Chokladmakroner med mockamessmör

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk siktad kakao
  • ½ dl halvfint hackade valnötskärnor
  • Fyllning
  • Ca 3 dl gräddmessmör
  • 1-2 tsk snabbkaffepulver
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa vitorna till riktigt hårt skum i ytterst fettfri bunke med helt fettfria elvispar. När bunken kan stjälpas på ända utan att smeten faller strös sockret i.
    2. Fortsätt vispa tills smeten är fast och glansig, vispa mot slutet i kakaon också. Vänd i nöthacket (kan uteslutas) och klicka ut i runda, låga klattar på papprad plåt. Grädda mitt i ugnen i 100 grader cirka 45 minuter. Marängerna ska inte ta färg, men kännas lätta när de är klara. Kan förvaras torrt och lufttätt många veckor.
    3. Fyllning: Rör ur messmöret med snabbkaffet. Bred 1 tsk fyllning på flata sidan av hälften av marängerna och lägg ihop med obredda maränger. Låt gärna dra någon halvtimme före servering. Smält bruten choklad i mikron och ringla den över kakorna med sked.
    4. Fyll bara så många kakor som förväntas gå åt, fyllningen kan sparas många dagar täckt i kylen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben