Frasigt goda marängmuffins.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
1½ dl socker
3 äggulor
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
1½ tsk vanillinsocker
3/4 dl mjölk
Nötmaräng
3 äggvitor
1½ dl socker
2 tsk vanillinsocker
75 g malda nötkärnor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Sätt ut bakformar av aluminiumfolie på bakplåt.
- Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget under omrörning. Blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken. Rör varsamt smeten slät.
- Klicka ut smeten i formarna.
- Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning till en blank och styv marängmassa. Vänd försiktigt ner vanillinsockret och nötkärnorna.
- Klicka ut marängmassan ovanpå chokladsmeten i formarna.
- Grädda kakorna ca 12 minuter. Utmärkta kakor att ha på lut i frysen då det kommer oväntade kaffegäster. Tinar medan kaffet kokar och kan ätas som de är, eller varför inte servera dem tillsammans med lite grädde och frukt som bakelser?
Kommentarer (0)