Chokladmarängmuffins

Serverar: 25 portioner

Frasigt goda marängmuffins.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1½ dl socker
  • 3 äggulor
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakaopulver
  • 1½ tsk vanillinsocker
  • 3/4 dl mjölk
  • Nötmaräng
  • 3 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 75 g malda nötkärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt ut bakformar av aluminiumfolie på bakplåt.
    2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget under omrörning. Blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken. Rör varsamt smeten slät.
    3. Klicka ut smeten i formarna.
    4. Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning till en blank och styv marängmassa. Vänd försiktigt ner vanillinsockret och nötkärnorna.
    5. Klicka ut marängmassan ovanpå chokladsmeten i formarna.
    6. Grädda kakorna ca 12 minuter. Utmärkta kakor att ha på lut i frysen då det kommer oväntade kaffegäster. Tinar medan kaffet kokar och kan ätas som de är, eller varför inte servera dem tillsammans med lite grädde och frukt som bakelser?

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben