Chokladmarängpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

=)

Ingredienser

  • 225 g Grahamskex med choklad
  • 4 msk smör
  • FYLLNING
  • 3 äggulor
  • 4 msk socker
  • 4 msk majsstärkelse
  • 6 1/4 dl mjölk
  • 100 g mörk blockchoklad , smält
  • MARÄNG
  • 2 äggvitor
  • 1 1/4 socker
  • 1/4 vaniljextrakt
  • Instruktioner

    1. 1. Lägg grahamskexen i en plastpåse och krossa dem med en brödkavel. Häll över kexsmulorna i en skål. Smält smöret och arbeta ihopp det med kexsmulorna. Klä en pajform, 23 cm i diameter, med smuldegen.
    2. 2. Rör äggulor, socker och majsstärkelse i en stor skål till en slät smet, tillsätt lite av mjölken om det behövs. Hetta upp mjölken tills den nästan kokar, häll sedan lite i taget i äggblandningen och vispa kraftigt.
    3. 3. Häll tillbaka fyllningen i kastrullen och värm - vispa hela tiden - tills smeten tjocknar. tag från plattan. vispa ner smält choklad och häll över pajskalet. bred ut fyllningen jämnt.
    4. 4. Vispa äggvitorna i en skål till hårt skum. Vispa ner 2/3 av sockret lite i taget, tills smeten är blank och stel. vänd ner resten av sockret och vanilj extraktet i marängen.
    5. 5. Bred ut marängsmeten över fyllningen, och forma ytan med en sked. Grädda i mitten av ugnen i 260 grader, i 30 minuter, eller tills marängen är vackert guldgul. Pajen kan serveras varm och ljummen

    Kommentarer (1)

    Kicki94 8 november 2009

    Går det att köpa grahamskexen i en affär eller? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben