Lättgjord med ett mördegsskal som fylls med mazarinmassa smaksatt med choklad och apelsin. En saftig och mycket god fyllning.
Ingredienser
Mördeg
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
200 g mandelmassa
2 ägg
100 g mörk blockchoklad
1 msk outspädd apelsinjuice
Instruktioner
- Rör ihop smör och socker, tillsätt det uppvispade ägget och mjölet blandat med bakpulvret. Tryck ut degen i en smord pajform.
- Fyllning:
Riv mandelmassan grovt och rör ut den med de uppvispade äggen.
Smält blockchokladen i vattenbad och rör ner den tillsammans med juicen.
- Häll fyllningen i formen och grädda i 200 grader ca 30 minuter eller tills fyllningen stelnat och kakan har fin färg.
Kommentarer (0)