Chokladmazarinkaka

Lättgjord med ett mördegsskal som fylls med mazarinmassa smaksatt med choklad och apelsin. En saftig och mycket god fyllning.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 msk outspädd apelsinjuice
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör och socker, tillsätt det uppvispade ägget och mjölet blandat med bakpulvret. Tryck ut degen i en smord pajform.
    2. Fyllning: Riv mandelmassan grovt och rör ut den med de uppvispade äggen. Smält blockchokladen i vattenbad och rör ner den tillsammans med juicen.
    3. Häll fyllningen i formen och grädda i 200 grader ca 30 minuter eller tills fyllningen stelnat och kakan har fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben