Chokladmedaljonger

Serverar: 35 portioner

En festlig kaka där fyllningen har smak av både kaffe, vanilj och choklad!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 175 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 5-5 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl florsocker med chokladsmak
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 msk kaffepulver
  • Glasyr och garnering
  • 75 g mörk blockchoklad
  • mandelspån
  • Instruktioner

    Skålla och skala mandeln. Mal den. 2. Rör matfettet tillsammans med sockret ljust och poröst. 1.Tillsätt ägg och mandel. Arbeta in mjölet i omgångar tills du får en smidig deg. Lägg den kallt att vila en stund. 3. Kavla ut degen ganska tunt och tag ut runda kakor, ca 6-7 cm i diameter. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. 4. Grädda kakorna mitt i ugnen, 175 grader ca 7-10 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Låt kakorna kallna. 5. Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och kaffepulver. Bred krämen över hälften av kakorna. 6. Hacka chokladen till garneringen och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn. Pensla resten av kakorna. Strö över lite mandelspån. Lägg samman kakorna 2 och 2 med chokladkräm emellan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben