Chokladmintpaj

En god chokladpaj med mintsmak från After Eight-plattor. Mums!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 150 g margarin
  • Fyllning
  • 150 g mörk choklad
  • 6 st mintkakor (typ After Eight)
  • 2 ägg
  • 2 dl lätt vispgrädde
  • 1 dl chokladströssel till garnering
  • Instruktioner

    1. Deg: Smält margarinet. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner margarinet. Tryck ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Grädda i 200° ugn ca 10 minuter. Låt svalna.
    2. Fyllning: Smält chokladen och mintchokladen i vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden och äggvitorna styvt var för sig. Rör ner äggulorna i den avsvalnade chokladsmeten och vänd försiktigt ner vispgrädde och äggvitor. Häll det i det avsvalnade pajskalet och strö på chokladströssel. Frys ett par timmar.
    3. Tina upp ca 30 minuter före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben