En god chokladpaj med mintsmak från After Eight-plattor. Mums!
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
150 g margarin
Fyllning
150 g mörk choklad
6 st mintkakor (typ After Eight)
2 ägg
2 dl lätt vispgrädde
1 dl chokladströssel till garnering
Instruktioner
- Deg:
Smält margarinet. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner margarinet. Tryck ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Grädda i 200° ugn ca 10 minuter. Låt svalna.
- Fyllning:
Smält chokladen och mintchokladen i vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden och äggvitorna styvt var för sig. Rör ner äggulorna i den avsvalnade chokladsmeten och vänd försiktigt ner vispgrädde och äggvitor. Häll det i det avsvalnade pajskalet och strö på chokladströssel.
Frys ett par timmar.
- Tina upp ca 30 minuter före servering.
Kommentarer (0)