Chokladmoussebakelse

Serverar: 4 portioner

Läcker!

Ingredienser

  • Mandelmassebotten: (kan bytas mot kex)
  • 250 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 msk maizena mjöl
  • 1 msk kakao
  • Apelsinchokladmousse
  • 2 1/2 kakor Marabou Premium dark orange (à 100 g)
  • 4 ägg
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 ask Philadelphia original (200 g)
  • 1/4 dl björnbärsmarmelad (eller Garant Blåbärssylt)
  • Instruktioner

    1. Mandelmassebotten: Mixa mandelmassa med ägg, maizena och kakao. Bred ut smeten på bakplåtspapper i 12 rundlar.
    2. Grädda i 175°, 10–12 minuter på nedersta falsen. Ta ut och låt svalna på plåten.
    3. Apelsinchokladmousse: Hacka två chokladkakor och smält i vattenbad.
    4. Vispa grädden lätt, ställ kallt.
    5. Dela äggulor och vitor i varsin bunke. Vispa äggvitor hårt, ställ kallt. Vispa ihop äggulor med florsocker. Blanda i den smälta chokladen. Vänd i grädden och sedan äggvitan. Lägg i spritspåsar och ställ i kyl 2–3 timmar.
    6. Blanda Philadelphia och marmelad till en jämn smet. Bred ett tunt lager på 8 bottnar.
    7. Spritsa mousse på 4 bottnar. Lägg på 4 bottnar med marmeladost. Spritsa ett nytt lager mousse. Lägg på de sista bottnarna. Toppa med mousse och återstående hackad choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben