Chokladmoussemuffins

Serverar: 6 portioner

Chokladmoussemuffinsen är just så där krämiga som vi vill ha dem.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Florsocker
  • Färska bär
  • Muffinsformar i metall
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Smörj metallformar som rymmer ca 1 dl med rumsvarmt matfett.
    3. Bryt chokladen i mindre bitar.
    4. Smält smöret och chokladen på svag värme till en slät sås.
    5. Rör ner äggen och sockret i chokladsåsen och rör smeten slät. Tillsätt sist vetemjölet och rör åter smeten slät.
    6. Häll smeten i formarna, ända upp till kanten. Ställ in i mitten av ugnen, grädda i ca 12 minuter. Då de är färdiga ska de kännas torra på ytan men vara krämiga i mitten.
    7. Låt muffinsen svalna en kort stund i formarna innan de pudras med florsocker och garneras med färska bär.
    8. Njut!

    Kommentarer (1)

    maddes08 18 januari 2009

    Mums, dom här var super god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben