Chokladnougatmuffins med chokladfudgefrosting

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Väldigt gott choklad på chokladrecept, utan att det blir för mycket.

Ingredienser

  • Muffinsen
  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2½ dl socker
  • 2½dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g nougat
  • Frostingen
  • 120 g mörk choklad
  • 150 g mjukt smör
  • 160 g florsocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i smeten. Smält smöret och häll i det och mjölken och rör ihop det hela till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar, tryck ner nougaten och grädda i 10-12 minuter.
    2. Smält chokladen och vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt även vaniljsocker. Vispa blandningen ljust och fluffig. Häll i den smälta avsvalnade chokladen under omvispning och vispa frostingen slät. Sprittsa det snyggt över muffinsen. Jag gjorde dubbel sats för frostingen då jag ville ha mycket på varje muffins

    Kommentarer (3)

    Tehya 28 april 2011

    Godaste frostingen någonsin!! förstår att du gjorde dubbel sats! :D

    MammaMariam 29 april 2011

    Tack så mycket Tehya. Håller med om att den är supergod men det ser också så festligt ut med ett jätteberg (snyggt sprittsat och dekorerat) frosting.

    kicki_k 14 december 2013

    Jag lade i två halvor dumlekola i varje muffins, det blev en extra kick. Frostingen gjorde jag som du dubbel, jättegod- Tack för ett super recept!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben