Chokladöga

Denna läckra kaka ser ut som en hallongrotta, men fylls med mandelmassa som blandats med smält choklad. Blir ca 24 kakor.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 100 g riven mandelmassa
  • 100 g smält mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Rör smör och socker pösigt.
    3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Arbeta samman och rulla ut degen till en längd. Skär i 24 bitar.
    4. Rulla till bollar och lägg i småbrödsformar. Gör en fördjupning i kakorna.
    5. Blanda mandelmassa och choklad och lägg en klick i varje kaka. Grädda ca 12 minuter.
    6. Sikta lite florsocker över de kalla kakorna vid serveringsdags.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben