Vem kan motstå kombinationen choklad och päron? I dessa drömmarna har de två smakerna kombinerats och gjort kakan ännu godare!
Ingredienser
150 gr rumstempererat smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl neutral matolja
Ca 4 ½ dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
1 dl kakao
1-2 tsk päron arom (finns att köpa på Borgeby Kryddgård)
Instruktioner
- Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp, häll sedan i oljan lite i taget. Blanda mjöl, kakao och hjorthornssalt och blanda ned i smörkrämen. Smaksätt till sist degen med päron aromen.
- Rulla ut degen i 3 längder och dela varje längd i 16 bitar. Rulla bitarna till runda bollar och sätt dem (16 st) på varje smord bakplåt, grädda 20 – 25 minuter i 150 graders ugn.
Kommentarer (0)