Chokladpärondrömmar

Serverar: 48 portioner

Vem kan motstå kombinationen choklad och päron? I dessa drömmarna har de två smakerna kombinerats och gjort kakan ännu godare!

Ingredienser

  • 150 gr rumstempererat smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl neutral matolja
  • Ca 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 dl kakao
  • 1-2 tsk päron arom (finns att köpa på Borgeby Kryddgård)
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp, häll sedan i oljan lite i taget. Blanda mjöl, kakao och hjorthornssalt och blanda ned i smörkrämen. Smaksätt till sist degen med päron aromen.
    2. Rulla ut degen i 3 längder och dela varje längd i 16 bitar. Rulla bitarna till runda bollar och sätt dem (16 st) på varje smord bakplåt, grädda 20 – 25 minuter i 150 graders ugn.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben